Onze stichting is na vijf jaar nog steeds hard nodig

Een bestuurslid vertelt:

Afgelopen vrijdag kon ik weer op pad. Donderdagavond en vrijdagochtend kreeg ik een telefoontje dat er weer twee gezinnen zonder eten en drinken zaten en dat minimaal voor het weekend of langer.
Dit telefoontje kwam binnen via een organisatie die beide gezinnen begeleiden en zij zaten met de handen in het haar. Want een gezin met kleine kinderen kan en mag je niet zonder eten en drinken laten zitten, ook niet voor korte tijd.

Met dank aan onze winkelacties en donateurs, opbrengsten van rommelmarkten en giften, kunnen wij als stichting meteen die stap maken die nodig is om deze ‘noodgevallen’ per direct te helpen.
Van tevoren weet je niet wat je kan verwachten. Er gaan allerlei emoties door mij heen tijdens de autorit naar deze mensen. En er is op dat moment maar één doel: een stressvrij weekend bezorgen. De zekerheid geven dat ze de komende dagen eten en drinken hebben. En daar zijn we voor. Bij deze twee gezinnen is al begeleiding aanwezig en deze begeleiding trok aan de bel.

Aangekomen bij het eerste adres: een hardwerkende jonge vrouw met twee jonge kinderen. Dit was een kort bezoek, maar daarom niet minder. Zij was en is ons dankbaar voor deze hulp. Dit zei ze niet alleen, maar straalde ze ook uit. Ze hield zich sterk voor haar kind die naast haar bij de deur stond.

En dan op weg naar het tweede gezin, wonend in een flat, de vrouw in kwestie kwam naar beneden, tranen in haar ogen en ontzettend dankbaar voor het snel schakelen tussen haar begeleiding en ons, zodat ze haar kinderen en haarzelf eten en drinken kon geven dit weekend.

En dan op weg naar huis, waar mijn weekend begon, wetende dat bij thuiskomst een maaltijd voor me klaar staat. Soms is dit zo dubbel. Ik, mijn dochter en mijn vriend hebben het goed. We komen niks tekort. We werken hard en daarnaast, in mijn vrije tijd, zet ik me in voor FARE Almere. Voor mijn gevoel soms te weinig, echter iedere minuut die ik besteed aan FARE Almere doe ik met heel mijn hart. Het is soms schipperen tussen werk, gezin, familie, vrienden en de stichting. Echter de dankbaarheid en begrip maakt heel veel goed. Want onze stichting is na 5 jaar nog steeds hard nodig.

Berichten delen
Onze stichting is na vijf jaar nog steeds hard nodig
Getagd op:        
Bezoek onze Facebook site
Volg ons makkelijk via e-mail
Boezoek ons Youtube kanaal
Bezoek onze Twitter pagina