Een bestuurslid vertelt:

Op een dag kregen we een hulpvraag, een gezin van 6 personen, man, vrouw, 3 dochters tussen de 6 en 12 jaar en een baby van nog geen jaar hadden onze hulp nodig, er was geen geld voor eten. Dus we maakten een afspraak en ik en een collega gingen er heen. Wat we daar aantroffen, had ik nog niet eerder mee gemaakt. In de woonkamer was het smoezelig, hier en daar vloog een fruitvlieg en toen ik naar de half open keuken liep en een kastje open trok vloog een hele zwerm fruitvliegen me tegemoet. De slaapkamer van de 3 dochters, daar lag de kleding tot een meter hoog door de hele kamer heen, daar moest ik overheen klimmen, hetzelfde bij de ouders en toen ik in het kamertje van de baby kwam, het matrasje optilde, lag de ontlasting onder op de grond. De baby had uitslag, de hygiëne was ook ver te zoeken.

Toen ik weer terug kwam in de woonkamer hoorde ik een bekend geluid, dat kwam onder de tafel vandaan, bij het omhoog doen van het tafelkleed zag ik ze zitten, moeder en 4 kittens. Ik haalde 1 kitten uit de bak en ik zag dat deze volledig onder de vlooien zat, ik ben allereerst naar mijn dierenarts gereden om te kijken wat we konden doen, het gezin moest afstand doen van de kittens, moeder laten helpen en dan zouden de kittens verder opgevoed worden bij Stichting Moederloos, ze waren enorm verwaarloosd en door de vlooien veel bloed kwijt geraakt maar we waren nog op tijd om hier wat aan te doen.

Ik ben daarna weer terug gegaan naar het gezin, we spraken af dat binnen 3 dagen een team van doorgewinterde schoonmakers in het huis zouden komen, dat ze zelf al zouden starten met het verwijderen van alle kleding in de kamers. In die week kwamen onze poetsdames die hebben het hele appartement aangepakt met Dettol. Dat was het begin van een nieuw begin van dit gezin, vanaf dat moment ging alles beter.

Laatst was ik op een kinder evenement in Almere, ik kwam ze tegen, ze zijn ondertussen verhuisd, de baby is ondertussen 6, de meiden zijn groot, beide ouders hebben een baan en het gaat ze voor de wind. Ze hadden even hulp nodig om ze weer op het juiste spoor te krijgen, daar hebben wij in voorzien en zij hebben het weten vast te houden. Soms is een drempel even te hoog of lijken de problemen uitzichtloos en als een ander dan je hand pakt, kan hetgeen er anders uit gaan zijn, dat is wat wij doen binnen Stichting FARE Almere, het is veel maatwerk, iedere situatie staat op zich zelf. Ik ben blij dat ik in de positie ben het verschil te kunnen maken.

Berichten delen
“Ik ben blij dat ik in de positie ben het verschil te kunnen maken”
Getagd op:                                
Bezoek onze Facebook site
Volg ons makkelijk via e-mail
Boezoek ons Youtube kanaal
Bezoek onze Twitter pagina