Een vrijwilliger vertelt:

Ik had er geen weet van, dat er zoveel verborgen armoede bestaat. Tot ik zo’n 5 jaar geleden bij toeval, of misschien was het wel voorbestemd, een initiatief op Facebook tegen kwam waarin werd gevraagd om gratis eten voor mensen in Almere. Een initiatief dat uiteindelijk in september van 2013 resulteerde in de oprichting van Stichting FARE Almere, omdat de behoefte aan hulp zo groot was.

In dat jaar opende ik mijn ogen. Ik had het immers best goed en wilde graag iets doen voor mijn medemens in Almere, die het minder had. In het begin richtte ik mij voornamelijk op voedselvoorziening & inzameling van tweedehands spullen. Dan ging ik langs de supermarkt en kwam ik naar buiten met 20 pakken rijst, 20 blikken groente, 20 blikjes vlees. In de loop der jaren heeft mijn inzet andere vorm gekregen. Donaties van familie, vrienden & kennissen in ontvangst nemen doe ik nog steeds. Verder ben ik nu als vrijwilliger vooral actief op het gebied van contact met donateurs en het informeren van anderen over het goede werk dat Stichting FARE Almere doet. Hen laten weten dat een ieder op zijn of haar manier, hoe klein ook, een bijdrage kan leveren. Door te praten met mensen over de stichting, door oud papier in te zamelen, door je flessen met oud frituurvet in te leveren. Door mee te helpen met het verwerken van donaties, of een paar uurtjes te staan bij een inzamelingsactie. Alle kleine beetjes helpen en vele handen maken licht werk. Hiermee draag je bij aan de hulp die de stichting biedt aan honderden minima in Almere, die hierdoor weer een lichtpuntje zien in hun moeilijke situatie. Het is fijn om hier mijn steentje aan te kunnen bijdragen. Zien hoe blij anderen zijn met de hulp die ze ontvangen. Ik voel me dankbaar, dat er hulp is voor mensen die het minder hebben. Er is veel verborgen armoede en het kan een ieder overkomen, dat je hulp nodig hebt. Dan is het fijn dat die hulp er is. Het geeft mij veel voldoening dat ik iets kan & mag doen voor mijn medemens, hier in Almere. Daarom zet ik mij als vrijwilliger in voor Stichting FARE Almere.

Berichten delen
“Het geeft me veel voldoening dat ik mijn steentje bij kan dragen”
Getagd op:                                    
Bezoek onze Facebook site
Volg ons makkelijk via e-mail
Boezoek ons Youtube kanaal
Bezoek onze Twitter pagina