Zomerpret pakketten

Dankzij het Nationaal Fonds Kinderhulp gaan wij de komende weken 18 kinderen blij maken met een zomerpretpakket. Het gaat dan uiteraard om de kinderen waarvan de ouder(s) cliënt zijn bij ons.

Vandaag hebben wij de eerste zomerpretpakketten uitgedeeld en voor die lach op de gezichten van de kinderen, daar doen we het voor!

Nieuwsgierig? Klik dan vooral op deze link: https://kinderhulp.nl/nieuws/nationaal-fonds-kinderhulp-deelt-zomerpretpakketten-uit

Wij wensen deze kinderen dan ook een geweldige zomervakantie toe en met de goedgevulde rugtassen, gaat dat zeker weten goed komen!  

Berichten delen

Opbrengst rommelmarkt 1 juli 2018

Ondanks het mooie weer hebben wij weer een mooie rommelmarkt gehad. De totale opbrengst is: €207,50. We danken alle bezoekers en onze vrijwilligers die deze dag tot een succes hebben gemaakt. De eerstvolgende rommelmarkt zal tijdens de rommelroute in De Marken zijn op 16 september aanstaande.  We staan dan op het schoolplein! Zien we jullie dan?

Berichten delen

Opbrengst veiling 30 juni 2018

Gisteren hielden wij weer een veiling op onze Facebookpagina. Ondanks het mooie en warme weer werd er toch druk mee geboden. De totale opbrengst van deze veiling bedraagt €260,50. Hier kunnen we als stichting weer mooie dingen van doen!

Wij willen Theatergezelschap Vis á Vis, de kaasmakerij in Almere Haven, Atlantis Almere en Zonde om op te eten ontzettend bedanken voor hun bijdrage aan deze veiling en we wensen iedereen die een bon of een artikel heeft gewonnen heel veel plezier!

Op zaterdag 27 oktober aanstaande zal er weer een nieuwe veiling op onze Facebookpagina plaatsvinden.

 

Berichten delen

Inzamelingsactie Albert Heijn Columbuskwartier

20 en 21 juli: inzamelingsactie bij Albert Heijn Columbuskwartier in Almere Poort

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 juli zijn onze vrijwilligers van 10:00 – 19:00 uur aanwezig bij Albert Heijn Columbuskwartier in Almere Poort om levensmiddelen in te zamelen voor de voedselpakketten die wij maandelijks aan gemiddeld 50 gezinnen in nood in Almere uitdelen. Wij organiseren deze inzamelingsacties tien keer per jaar. Dit is de laatste actie vóór de start van de schoolvakanties deze zomer.

Bij binnenkomst krijgt het winkelend publiek van ons de onderstaande flyer, met een korte uitleg over de actie en Stichting FARE Almere. Op de achterkant staat een suggestielijst aan producten.

Flyer inzamelingsactie Stichting FARE Almere
Flyer inzamelingsacties bij supermarkten – Stichting FARE Almere

Wij vragen de mensen die boodschappen komen doen, of zij een paar extra producten zouden willen kopen voor hun medemens in Almere. Deze producten kunnen dan ter plekke, na de kassa, bij onze vrijwilligers ingeleverd worden. Het doen van een gift behoort ook tot de mogelijkheden, hiervoor is een donatiebox aanwezig. Met deze producten en giften kunnen wij mensen in nood in Almere blijven helpen.

Heb jij zelf hulp nodig, maar weet je niet of je voor onze hulp in aanmerking komt? Lees hier meer: Ik zoek hulp

 

OPGELET:
Heb jij een paar uur tijd om mee te helpen bij deze actie?
Neem dan contact op met: Irma van der Weide

Berichten delen

Opbrengst inzamelingsactie Jumbo Almere Buiten

Opbrengst inzamelingsactie bij Jumbo in Almere Buiten op 15 en 16 juni

39 dozen met producten en €99,40 aan giften. Wat een mooie opbrengst weer! Tien keer per jaar organiseren wij een inzamelingsactie om levensmiddelen in te zamelen voor de voedselpakketten die wij maandelijks aan gemiddeld 50 gezinnen in nood in Almere uitdelen.  Afgelopen vrijdag en zaterdag waren wij te gast bij Jumbo in Almere Buiten. We hebben vele mensen begroet, fijne gesprekken over de stichting gevoerd en vele producten en giften in ontvangst mogen nemen.

 

Voorrecht

Wat is het toch een voorrecht dat wij dit bij diverse supermarkten mogen doen. Het doet ons goed dat anderen ons deze mogelijkheid bieden, zodat wij onze medemensen in Almere kunnen helpen. Wij willen Jumbo Detroitpad Almere Buiten dan ook van harte bedanken voor hun gastvrijheid, hun klanten voor hun vrijgevigheid en onze vrijwilligers voor hun fantastische inzet op beide dagen.

 

Impressie van beide dagen

Hieronder een foto impressie van de vrijwilligers die ons in de supermarkt geholpen hebben van deze actie een succes te maken.

Vrijwilliger Stichting FARE Almere tijdens inzamelingsactie
Sabina van Kooij hielp ons bij de opstart op vrijdagochtend.
Vrijwilligers Stichting FARE Almere tijdens inzamelingsactie
Ed Groen en Irma van der Weide op vrijdagochtend van 10:00 – 12:00 uur
Vrijwilliger Stichting FARE Almere tijdens inzamelingsactie
Marianne van Rossen op vrijdag van 12:00 – 14:00 uur.
Vrijwilliger Stichting FARE Almere tijdens inzamelingsactie
Bianca Oldenbroek op vrijdag van 12:00 – 14:00 uur
Vrijwilligers Stichting FARE Almere tijdens inzamelingsactie
Marie-Christine Musler en Margaret Wuisman op vrijdag van 14:00 – 16:00 uur
Vrijwilliger Stichting FARE Almere tijdens inzamelingsactie
Joyce Bout op vrijdag van 14:00 – 16:00 uur
Vrijwilliger Stichting FARE Almere tijdens inzamelingsactie
Marian van Drenth op vrijdag van 16:00 – 19:00 uur
Vrijwilligers Stichting FARE Almere tijdens inzamelingsactie
Marian Fens en Angeline Vermeule op vrijdag van 16:00 – 19:00 uur
Vrijwilliger Stichting FARE Almere tijdens inzamelingsactie
Willem Plakke op zaterdag van 10:00 – 13:00 uur
Vrijwilligers Stichting FARE Almere tijdens inzamelingsactie
Martha Meester en Ingeborg Plakke op zaterdag van 10:00 – 13:00 uur
Vrijwilligers Stichting FARE Almere tijdens inzamelingsactie
Yvonne Stoffer en Irma van der Weide op zaterdag van 13:00 – 15:00 uur
Vrijwilliger Stichting FARE Almere tijdens inzamelingsactie
Manon Swart op zaterdag van 13:00 – 15:00 uur
Vrijwilligers Stichting FARE Almere tijdens inzamelingsactie
Irma van der Weide en Angeline Vermeule op zaterdag van 15:00 – 17:00 uur
Vrijwilliger Stichting FARE Almere tijdens inzamelingsactie
Paloma van der Vlist op zaterdag van 17:00 – 19:00 uur
Vrijwilligers Stichting FARE Almere tijdens inzamelingsactie
Barry Dorlandt en Angeline Vermeule op zaterdag van 17:00 – 19:00 uur

 

Volgende inzamelingsactie

Wij houden tien inzamelingsacties per jaar. De laatste vóór de zomervakantie is op 20 en 21 juli bij Albert Heijn Columbuskwartier in Almere Poort. Augustus slaan we in verband met de vakantieperiode over. In september zal er wederom een actie zijn.

 

Wil je ook een keer mee helpen tijdens een inzamelingsactie?
Neem dan contact op met Irma van der Weide

Berichten delen

Opbrengst statiegeldactie Plus De Greef €125

Fantastische opbrengst statiegeldactie Plus De Greef

De afgelopen maanden konden de klanten van Plus De Greef in de Seizoenenbuurt in Almere Buiten, hun statiegeld aan ons doneren via de emballageautomaat in de winkel. De opbrengst van deze actie bedroeg maar liefst €125, waarvoor wij heel dankbaar zijn!

 

Promotievideo

Tijdens de actie, werd onze promotievideo in de emballageautomaat afgespeeld, om mensen met ons kennis te laten maken.

De opbrengst van de statiegeldactie helpt ons om mensen in nood in Almere te blijven helpen.

 

Armoede in Almere

In Almere heerst meer armoede dan je denkt. Wij delen elke maand aan gemiddeld 50 gezinnen voedselpakketten uit. Dit betreft veelal gezinnen die bij andere instanties tussen wal en schip vallen, maar wél hulp nodig hebben. Deze gezinnen zijn cliënt bij ons en hebben inzicht in hun financiën gegeven om voor deze pakketten in aanmerking te komen. De totale groep mensen die wij ondersteunen is echter veel groter. Via onze besloten Facebook groep, die bijna 500 leden telt, helpen wij honderden minima in Almere met diverse andere zaken. Zo verstrekken wij drie keer per week vers voedsel en bieden wij hen allerhande artikelen aan zoals bijv. huisraad en speelgoed.

Wie ons wil helpen met sponsoring van voedsel, een financiële bijdrage en/of andere zaken, kan contact opnemen met Stichting FARE Almere via telefoon: 06-58822163 of email [email protected]

Berichten delen

Mooie opbrengst statiegeldactie Albert Heijn Oostvaarders

Statiegeldactie Albert Heijn Oostvaarders Weernekers

In april en mei kon het winkelend publiek bij Albert Heijn Oostvaarders Weernekers in Almere Buiten hun statiegeld via de emballageautomaat aan ons doneren. We mochten onlangs de opbrengst van deze statiegeldactie ophalen en namen €74 in ontvangst.

Opbrengst statiegeldactie
Opbrengst statiegeldactie Albert Heijn Oostvaarders Weernekers, april/mei 2018. Op de foto: Wouter Drijver (Albert Heijn) en Irma van der Weide (Stichting FARE Almere)

Dankbaar

We zijn Albert Heijn Oostvaarders Weernekers dankbaar dat zij ons deze mogelijkheid hebben geboden en willen ook de klanten van deze Albert Heijn van harte danken voor hun steun. De opbrengst wordt gebruikt om de minima in Almere te helpen.

 

Wil je ons ook steunen?

Wil je ons ook graag helpen, maar weet je niet hoe? Wij hebben hier een aantal mogelijkheden beschreven.

Berichten delen

Mooie opbrengst rommelmarkt 3 juni

Opbrengst rommelmarkt 3 juni: €323,95

 

Het was vandaag gezellig druk op onze rommelmarkt in De Dubbeldekker in Almere Haven. Van 10:00 – 14:00 uur konden bezoekers komen snuffelen tussen de spulletjes, die werden aangeboden tegen leuke prijsjes. Op deze manier kon men niet alleen zelf mooie spulletjes op de kop tikken, maar ons tegelijkertijd met elke aankoop steunen. De opbrengst, €323,95, komt geheel ten goede aan de stichting.

 

Dank aan onze donateurs en vrijwilligers

We willen onze donateurs en vrijwilligers van harte danken voor hun steun en inzet. Zonder hun hulp zouden wij deze rommelmarkt niet tot dit mooie resultaat hebben kunnen brengen.

 

Rommelmarkt zondag 1 juli

Kon je vandaag niet komen? Niet getreurd, de volgende rommelmarkt staat gepland op zondag 1 juli, van 10:00 – 14:00 uur in De Dubbeldekker, Hofmark 271 te Almere Haven. Dit is de laatste rommelmarkt vóór de zomervakantie. Zet de datum in je agenda en kom gezellig langs, onze vrijwilligers verwelkomen je graag.

 

Onderstaand een foto-impressie van de rommelmarkt. Deze foto’s werden vlak voor de start van de rommelmarkt genomen.

Rommelmarkt Stichting FARE Almere
Rommelmarkt Stichting FARE Almere 3 juni 2018 (foto 1)
Rommelmarkt Stichting FARE Almere
Rommelmarkt Stichting FARE Almere 3 juni 2018 (foto 2)
Rommelmarkt Stichting FARE Almere
Rommelmarkt Stichting FARE Almere 3 juni 2018 (foto 3)
Rommelmarkt Stichting FARE Almere
Rommelmarkt Stichting FARE Almere 3 juni 2018 (foto 4)
Rommelmarkt Stichting FARE Almere
Rommelmarkt Stichting FARE Almere 3 juni 2018 (foto 5)
Rommelmarkt Stichting FARE Almere
Rommelmarkt Stichting FARE Almere 3 juni 2018 (foto 6)
Rommelmarkt Stichting FARE Almere
Rommelmarkt Stichting FARE Almere 3 juni 2018 (foto 7)
Rommelmarkt Stichting FARE Almere
Rommelmarkt Stichting FARE Almere 3 juni 2018 (foto 8)
Rommelmarkt Stichting FARE Almere
Rommelmarkt Stichting FARE Almere 3 juni 2018 (foto 9)

 

Berichten delen

Rommelmarkt Stichting FARE Almere: zondag 1 juli

Rommelmarkt: zondag 1 juli 10:00 – 14:00 uur

Op zondag 1 juli organiseren wij van 10:00 – 14:00 uur een rommelmarkt in de voormalige school “De Dubbeldekker”, aan de Hofmark 271 te Almere Haven. Verkoop van spulletjes tegen leuke prijsjes; kleding, speelgoed, decoratie, huisraad – voor ieder wat wils! Dit is onze laatste rommelmarkt vóór de zomervakantie.

Wij hopen niet alleen mensen blij te maken met spulletjes voor leuke prijsjes, maar zullen de opbrengst van de rommelmarkt ook gebruiken voor de hulp aan onze cliënten en leden.

In Almere heerst meer armoede dan je denkt. Wij delen elke maand aan gemiddeld 50 gezinnen voedselpakketten uit. Dit betreft veelal gezinnen die bij andere instanties tussen wal en schip vallen, maar wél hulp nodig hebben. Deze gezinnen zijn cliënt bij ons en hebben inzicht in hun financiën gegeven om voor deze pakketten in aanmerking te komen. De totale groep mensen die wij ondersteunen is echter veel groter. Via onze besloten Facebook groep, die bijna 500 leden telt, helpen wij honderden minima in Almere met diverse andere zaken. Zo verstrekken wij drie keer per week vers voedsel en bieden wij hen allerhande artikelen aan zoals bijv. huisraad en speelgoed.

Wie ons wil helpen met sponsoring van voedsel, een financiële bijdrage en/of andere zaken, kan contact opnemen met Stichting FARE Almere via telefoon: 06-58822163 of email [email protected]

Berichten delen

Mooi resultaat inzamelingsactie 26 mei

20 dozen met producten & €120,75 aan giften!

Wat een mooi resultaat van onze inzamelingsactie bij Albert Heijn Europakwartier te Almere Poort op zaterdag 26 mei. We mochten maar liefst 20 bananendozen met producten vullen en €120,75 aan giften in ontvangst nemen.

 

Levensmiddelen inzamelen

Wij mochten die dag van 10:00 – 19:00 uur aanwezig zijn om levensmiddelen in te zamelen voor onze medemensen in Almere die op of onder de armoedegrens leven. De ingezamelde producten worden gebruikt voor voedselpakketten die wij maandelijks aan gemiddeld 50 gezinnen in nood uitdelen.

Bij binnenkomst in de supermarkt ontving men van ons een flyer, met een uitleg over de stichting en een suggestielijstje aan producten. Producten die men wilde doneren, konden na de kassa bij één van onze vrijwilligers ingeleverd worden.

 

Onze dank is groot

Wij danken Albert Heijn Europakwartier te Almere Poort voor hun gastvrijheid, het winkelend publiek voor hun vrijgevigheid en onze vrijwilligers voor hun tomeloze inzet. Zonder jullie zou dit mooie resultaat niet mogelijk zijn geweest.

Onderstaand een impressie van onze vrijwilligers tijdens de inzamelingsactie:

Vrijwilligers Stichting FARE Almere
Ons team van 10:00 – 13:00 uur
Vrijwilligers Stichting FARE Almere
Ons team van 13:00 – 15:00 uur
Vrijwilligers Stichting FARE Almere
Ons team van 15:00 – 17:00 uur
Vrijwilliger Stichting FARE Almere
Een vrijwilliger van ons team van 17:00 – 19:00 uur
Een deel van ons team van 17:00 – 19:00 uur

 

15 & 16 juni: inzamelingsactie bij Jumbo in Almere Buiten

Onze eerstvolgende inzamelingsactie is op 15 & 16 juni bij Jumbo in Almere Buiten, beide dagen van 10:00 – 19:00 uur.

 

Wil je ook een keer mee helpen tijdens een inzamelingsactie?
Neem dan contact op met Irma van der Weide

Berichten delen
Bezoek onze Facebook site
Volg ons makkelijk via e-mail
Boezoek ons Youtube kanaal
Bezoek onze Twitter pagina